voorbeelden uit de circulaire economie

Gezond vergaderen doe je met de circulaire PING PONG vergadertafel!

Zitten is het nieuwe roken! Heftig? Ja! Het kan niet genoeg gezegd worden: wie onvoldoende beweegt, wordt eerder ziek:lichamelijk én geestelijk. En wie ziek is, wordt eerder beter door vooral te blijven bewegen. Dat lichamelijke activiteit belangrijk is voor je gezondheid was al bekend, maar het wordt steeds duidelijker hóe belangrijk. Zitten mag niet meer; dat is ongezond. Steeds meer blijkt zitten het nieuwe roken te zijn.Dat stelt professor Frank Backx, hoogleraar sportgeneeskunde aan het UMC Utrecht.

Combineren van gezond vergaderen en afval probleem aanpakken.

Bij Sweco Arnhem weten ze er alles van en doen er ook wat aan! Gezond vergaderen is FUN, effectief en past bij de generatie die de steden van de toekomst ontwerpt.Om te voorkomen dat deelnemers tijdens een vergadering de aandacht verliezen doet men dat met veel plezier nu anders.

Een bijdrage leveren om het afvalprobleem in bouwsector te reduceren door het gebruiken van circulaire kantoorinrichting.

Sweco wil dat de circulaire economie en afval-loze maatschappij zichtbaar zijn in de organisatie.Door circulaire producten te gebruiken die gemaakt zijn in Nederland en gemaakt zijn van afval draagt Sweco met haar bedrijfsvoering bij aan het terugdringen van verspilling en verkleinen van de afvalberg. Het is een bewuste keuze om te kiezen voor circulaire producten omdat hiermee de CO2 footprint wordt gereduceerd. Met de PING PONG vergadertafel leert iedereen op een speelse manier anders te kijken naar materialen en innovatieve constructies en wordt deze kennis weer toegepast in haar ontwerpen.

Gemaakt in Nederland van Nederlands bouwafval = CO2 negatief

KRUIS PING PONG vergadertafel is een circulair product. Omdat tafeltennis van oorsprong een Engelse sport is, zijn de exacte afmetingen bepaald in feet en inches. De officiële afmeting van een tafeltennistafel is 9 voet lang (274 cm), 5 voet breed (152,5 cm) en 2 voet en 6 inches hoog (76 cm).

Het materiaal is geupcycled uit het afval op de bouwplaats en hergebruikt i.p.v.weg gegooid.

Veelmaterialen op bouwplaatsen worden ongebruikt of eenmalig gebruikt weggegooid. Waarde volle materialen veranderen hiermee op epische schaal in waardeloos afval. 60 miljoen ton afval produceren we jaarlijks met elkaar. 24% hiervan komt uit de bouwnijverheid en wordt dagelijks over de weg getransporteerd van warehouses naar de bouwplaats en van de bouwplaats naar afvalverwerkers. Dit veroorzaakt een enorme CO2 uitstoot. Slechts 4% wordt ook daadwerkelijk echt gerecycled. Dat moet anders! Dat kan anders!

Bij Sweco neemt men afval loze steden serieus mee in de ontwikkeling van de steden van de toekomst.  

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen