voorbeelden uit de circulaire economie

Gemeente Amsterdam geeft de hersenen zuurstof met circulair groenconcept

De Gemeente Amsterdam heeft samen met TRIBOO een unieke plek gecreëerd om haar medewerkers op te leiden. De prachtige, lichte ruimtes worden van elkaar gescheiden door een groene waterval van circulaire plantenpotten gevuld met zuurstoffabrieken. Goed voor de aarde en voor de hersenen.

Naast de bekende plantenpotten en ‘het schaap’ heeft TRIBOO nu ook hangende, circulaire plantenpotten. Deze potten zijn gemaakt van kunststofafval uit oude koelkasten. Met behulp van 3d-robotic printing wordt van ‘afval’ weer een prachtig nieuw product gemaakt, dat volledig herbruikbaar is aan het einde van de gebruiksduur.

Met behulp van unieke technologie worden afvalkosten zo veranderd in grondstofopbrengsten. Elke pot bevat negen kilo pure grondstof. Wanneer de Gemeente Amsterdam de potten niet langer nodig heeft, neemt TRIBOO ze terug en zorgt dat er weer een stoel, tafel of lamp van wordt gemaakt. Als u er klaar mee bent, gaan wij er mee verder.

In de huidige vorm zorgen de 30 circulaire plantenpotten voor een visuele scheiding tussen de ruimtes. Hiermee wordt een prettige, lichte omgeving gecreëerd met een gezond effect op het binnenklimaat. Elke pot draagt bij aan het oplossen van ons afvalprobleem en zorgt voor meer zuurstof om de hersenen te voeden tijdens de trainingen en opleidingen die in dit unieke gebouw worden verzorgd.

Zo ontwikkelen wij samen met onze klanten bijzondere inrichtingsconcepten die circulariteit en gezondheid verbinden. Haal het maximale potentieel uit uw mensen en draag bij aan een afvalloze maatschappij. Neem contact op en begin vandaag aan uw unieke omgeving.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen