Blog

Eerste circulaire keuken ter wereld op Dutch Design Week

TRIBOO en TheNewMakers laten zien waar ze van gemaakt zijn en presenteren een gezond circulair keukensysteem.

TRIBOO en TheNewMakers laten zien waar ze van gemaakt zijn en presenteren een nieuw circulair keukensysteem.

De keuken wordt op de Dutch Design Week gepresenteerd aan de bezoekers en is daarna te bewonderen in een showroom. Die locatie houden we nog geheim.

Na de Design Week is de keuken ook officieel te koop. Middels een configurator kan elke gewenste afmeting en afwerking worden gecreëerd. Een perfecte oplossing voor bijvoorbeeld woningbouwverenigingen en studentenhuisvesting.

De Circulaire Keuken is volledig gemaakt van een revolutionair nieuw MDF-materiaal dat is vervaardigd uit de kartonnen afvalverpakkingen van traditionele keukens zonder het gebruik van lijmen, harsen of gifstoffen. Dit hoogwaardige materiaal is zo goed dat we alles weer terugnemen aan het einde van de levensduur en 100%van de circulaire grondstof gebruiken om er weer dezelfde circulaire keuken van te maken.

Flatpacked naar de locatie zorgt er voor dat het transport tot 90-95% efficiënter wordt en dus veel CO2 bespaart. Een remontabele kast wordt binnen enkele minuten op locatie gemonteerd met alleen een inbussleutel als uw beste vriend.Met diezelfde inbussleutel kunnen uw kasten van uiterlijk worden veranderd,gerepareerd of opnieuw worden gebruikt in een nieuw project of worden veranderd tot heroïsche nieuwe MDF-platen voor productie: een waardevolle circulaireproductketen waar geen van de kostbare afvalvezels ooit op stortplaatsen terecht komt of word verbrand. Het is een circulaire held!

Interesse in onze gezonde circulaire keuken of meer weten over ons circulaire business model? Maak met ons een afspraak! Wordt circulaire koploper bij de realisatie van de afval loze maatschappij en wording van de circulaire economie. Neem contact op!