voorbeelden uit de circulaire economie

Een overzicht van alle circulaire producten

Op de website van TRIBOO staan nu al onze circulaire producten.Elk product is gemaakt van afval en wordt door ons weer hergebruikt. U kunt de producten natuurlijk los aanschaffen, maar we helpen ook graag met een volledige turn-key, circulaire inrichting.

Een aantal voorbeelden van circulaire producten.

Wat zijn circulaire producten?

Elk jaar komen er nieuwe grondstoffen bij op de Critical Raw Materials list. Deze lijst van de EU bevat alle grondstoffen die op raken, tenzij we radicaal anders gaan produceren. Wij willen de katalysator zijn voor deze verandering en nemen verantwoordelijkheid voor onze kostbare grondstoffen.

TRIBOO maakt producten van afval. Uit verschillende afvalstromen halen wij grondstoffen en maken hier weer spraakmakende producten van. Elk product wordt modulair en remontabel ontworpen, zodat het bestaat uit monostromen van grondstoffen en eenvoudig te demonteren is.

Onze producten zijn hierdoor demontabel en flexibel in te zetten, makkelijk te repareren en eenvoudig te hergebruiken. Hierdoor heeft elk product een lange levensduur en een hoge restwaarde aan het eind van de levenscyclus. Het is absoluut verboden om onze producten weg te gooien. Wij nemen elk product terug en maken er weer nieuwe, circulaire producten van.  

Welke circulaire producten hebben wij?

TRIBOO voorziet in alle producten die u nodig heeft voor uw inrichting, zowel meubels als vast interieur. Wij begonnen met circulaire stoelen en tafels.Inmiddels zijn daar ook circulaire verlichting, accessoires en kasten bijgekomen.

Veel van onze producten zijn ontwikkeld in projecten van onze klanten. Zo wilde het RIBW graag een circulaire plantenpot. Tijdens het project ontwikkelden we in slechts zes weken een 3D geprinte plantenpot van oude koelkasten en tuinmeubelen. Inmiddels is deze categorie uitgebreid met vazen en het schaap.

Verboden weg te gooien

Het is verboden om onze producten weg te gooien. Wij geven grondstoffen een tweede leven. Om bij te houden waar onze grondstoffen zijn, rusten we elk product uit met een grondstoftracker. Deze chip is uit te lezen met elke mobiele telefoon. Zo kan iedereen het bijzondere verhaal van het product lezen, ook als wij al lang weg zijn.

volledige turn-key projecten

U kunt elk product bij ons bestellen. Wij zorgen dan voor de productie, installatie en terugname. U kunt ook bij ons terecht voor een volledige (kantoor) inrichting of een innovatieve ruimte. Wij doen turn-key, circulaire inrichtingsprojecten van ontwerp tot realisatie. Samen met u en uw collega’s gaan we in inspirerende, circulaire workshops aan de slag om uw identiteit om te zetten in een spraakmakende, gezonde en circulaire werkomgeving.

Waar bent u naar op zoek?

U kunt alle producten hier vinden. Onze aanpak voor volledige projecten staat hier beschreven. Vindt u niet wat u zoekt? Neem dan gerust contact met ons op.

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen