Blog

EEN GOED GEVOEL OVER JE INTERIEUR DOOR HET VOORKOMEN VAN VERSPILLING DOOR ORDER TO PRINT

Doordat er in de industrie veel wordt gewerkt met massaproductie in mallen, zijn veel inrichtingen op kantoren eenheidsworst geworden. De producten die niet zijn verkocht worden in ongebruikte staat vernietigd. Hier maken de 3D geprinte circulaire producten van NeverEnding furniture het  verschil, alleen maken wat de klant nodig heeft. Door state of the art technologie en Large Scale 3D Printing worden met gerecyclede thermoplasten complexe vormen gemaakt met een minimum gebruik van materiaal. Inspiratie komt uit de algoritmes van de natuur. Biomimicry en biophilic design worden toegepast om de parametrische modellen te maken die wij uitprinten.

Een mooi voorbeeld zijn de plantenpotten in de vorm van een dichte, half open en open tulp. 3D geprint met een robot vanuit gerecyclede thermoplasten. Een thermoplast is een materiaal van kunststof dat bij verhitting zacht wordt. Een voordeel van thermoplastisch materiaal is de mogelijkheid tot hergebruik in verschillende toepassingen. Door het opnieuw versnipperen en verhitten kan het materiaal in andere gewenste vormen worden gebracht. Zo kan een plantenpot veranderen in een tafelblad, opbergplank of gewoon weer in een andere circulaire plantenpot.

Maak het samen met TRIBOO gezellig binnen en laat zien waar je van gemaakt bent. Maak de circulaire economie zichtbaar op het kantoor met de circulaire 3D geprinte NeverEnding tulpen. Door het plaatsen van deze circulaire producten gemaakt van afval, worden er minder nieuwe grondstoffen gebruikt en verlaag je de CO2 footprint van je bedrijfsvoering.