Blog

DE THUISWERKPLEK GEBOUWD MET 18 KILO MINDER MATERIAAL.

Het materiaal simpelweg niet meer gebruiken is het meest circulair.

Het materiaal simpelweg niet meer gebruiken is het meest circulair. Bij de ontwikkeling van de thuiswerkplekken van TRIBOO is dat de kerngedachte. Een beter circulair constructiepaneel maken van afvalreststromen met significant minder materiaal. Door lichtgewicht #GREENGRIDZ bureaubladen te  gebruiken bij de samenstelling van de thuiswerkplek wordt de circulaire economie in Nederland automatisch in beweging gezet.

TRIBOO TOONT AAN DAT ZE CIRCULAIR PRODUCEREN IN NEDERLAND

Niet alleen wordt door de ingebruikname van een circulaire thuiswerkplek tussen de 60 en 90% minder materiaal onttrokken aan onze aarde en 60% minder CO2 uitgestoten dan traditionele zware bureaubladen gemaakt van massief spaanplaat. Het zorgt voor lokale werkgelegenheid en het behoud van Nederlands vakmanschap en innovatie. Dat wordt allemaal in beweging gezet door te kiezen voor een lokaal geproduceerd Nederlandse thuiswerkplek.

60% MINDER MATERIAAL = 60% MINDER GEWICHT + 60% MINDER CO2

Het gewicht van massieve meubelpanelen is zwaar. In verhouding met #GREENGRIDZ scheelt dit ongeveer 60%. Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 7 kilo van #GREENGRIDZ. Het #GREENGRIDZ meubelpaneel is verkrijgbaar van 20mm tot 400mm. Naarmate het paneel dikker wordt nemen de gewichtsvoordelen significant toe en neemt het benodigde materiaal exponentieel af.

60% MINDER MATERIAAL = MINDER BRANDSTOF EN CO2

Doordat een lading #GREENGRIDZ panelen minder weegt hoeft de motor van de vrachtwagen minder inspanning te leveren. Hierdoor is het brandstofverbruik en CO2 uitstoot aanzienlijk lager t.o.v. een lading traditionele massieve meubelpanelen. #GREENGRIDZ wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten waardoor de CO2 uitstoot en de belasting op het milieu minimaal is in vergelijking met panelen die van ver weg komen.

PRAKTISCHE OPLOSSING DIE INVULLING GEEFT AAN SDG12 MEER PRODUCEREN MET MINDER

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

SDG 12 VERZEKER DUURZAME CONSUMPTIE- EN PRODUCTIEPATRONEN

Het produceren van onze goederen moet met het oog op de groeiende wereldbevolking veel handiger: ‘meer produceren met minder’. Nog elke dag worden er bureaus uitgerust met zware massieve bladen gemaakt van spaanplaat. Gemiddeld wegen deze bureaubladen in een afmeting van 1600x800mm en 20mm dik ongeveer 25 kilo. Met #GREENGRIDZ bureaubladen weegt hetzelfde blad met betere eigenschappen nog maar 7 kilo. Dat is een verschil van 18 kilo materiaal per blad wat niet meer gebruikt hoeft te worden. Het materiaal is simpelweg niet meer nodig om een sterke lichtgewicht meubelconstructie te maken. Meer circulair en duurzaam als dat gaat het niet worden.  

MET DE TRIBOO THUISWERKPLEK KOMT DE CIRCULAIRE ECONOMIE IN BEWEGING

Door te kiezen voor een thuiswerkplek met een lichtgewicht #GREENGRIDZ bureaublad levert u automatisch een bijdrage bij het verminderen van het gebruik van materiaal, het verkleinen van de afvalberg en het reduceren van CO2. Als we alle thuiswerkplekken van Nederland voorzien van #greengridz bureaubladen dan besparen we met elkaar miljoenen kilo’s materiaal en CO2. Dat is pas werken aan een beter milieu! Daarnaast stimuleert uw aankoop de lokale economie omdat #GREENGRIDZ in Nederland gemaakt wordt.