Blog

DE NATUURLIJKE UITSTRALING VAN HOUT GECOMBINEERD MET HET LICHTE GEWICHT VAN #GREENGRIDZ

Met lichtgewicht #greengridz WOOD haal je meer panelen uit dezelfde m3 hout.

Minder materiaal gebruiken is de sleutel voor een duurzame economie en betere wereld.  Fineer is een dun laagje hout van ongeveer 0,6mm wat gesneden wordt van een boomstam. Dit wordt aan elkaar gevoegd tot een vel op plaatmaat en aangebracht op de drager, #GREENGRIDZ. Omdat fineer echt hout is, is het eigenlijk niet van massief te onderscheiden. Het heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als massief hout. De houttekening en kleur zijn uniek, omdat het hier een natuurproduct betreft. Duurzaam fineer is het #GREENGRIDZ van het hout.

MET LICHTGEWICHT #GREENGRIDZ WOOD HAAL JE MEER PANELEN UIT DEZELFDE M3 HOUT

Wel de uitstraling van een massief houten paneel, maar niet het gewicht van een houten paneel. In alle opzichte een duurzamere oplossing. Door de stam op te snijden naar fineer kun je veel meer elementen de massieve uitstraling geven als dan wanneer het product ook echt van massief hout gemaakt is. Uit 1m³ massief hout haal je ongeveer 1000m² fineer. Reken maar uit hoeveel #GREENGRIDZ WOOD je hier van kan maken. De rekensom is eenvoudig.

GEFINEERDE WERKBLADEN TOT 5 METER LENGTE UIT EEN STUK

Door het gepatenteerde GRID is het mogelijk om werkbladen uit een stuk te produceren tot een lengte van 5 meter. Doordat het paneel super licht is en super stijf hoeft het blad niet opgedeeld te worden. Dit ziet er spectaculair uit en weegt bijna niets doordat er 60% tot 90% minder materiaal is gebruikt dan bij massieve werkbladen.

TRIBOO BREIDT ASSORTIMENT UIT MET #GREENGRIDZ WOOD WERKPLEKKEN EN ONTMOETINGSTAFELS

TRIBOO breidt het assortiment van #GREENGRIDZ, het circulaire meubelconstructie paneel met een gezonde missie, uit met een natuurlijke afwerking in houtfineer. Het lichtgewicht paneel #GREENGRIDZ WOOD ziet eruit als een massief houten paneel, voelt als een massief houten paneel, ruikt als een massief houten paneel maar is het niet. Er wordt meer dan de helft aan kilo’s materiaal bespaart t.o.v. traditionele massieve houten panelen, de CO2 reductie is 60% en er wordt zelfs CO2 opgeslagen. De collectie afwerkingen bestaat uit de Hollandse Iepen, Eiken, gerookte Eiken en walnoten.

TWEE NEDERLANDSE ONDERNEMINGEN SLAAN DE HANDEN INEEN VOOR LOKALE PRODUCTIE

TRIBOO en Van Stijn Rijnwoude brengen samen dit mooie product naar de markt van kantoren inrichten toe. De één verandert afval in waardevolle circulaire kantoorinrichting en de ander is een familiebedrijf opgericht in 1929 wat sinds jaar en dag haar waarde bewijst bij het hoogwaardig fineren van plaatmateriaal. Naast het fineren vervaardigen zij geluidsisolerende als wel geluidsabsorberende panelen voor de jachtbouw, interieurbouw, meubelbranche, luxe-carrosseriebouw en in deuren fabricage.