BlogCIRCULAIRE SOFT-TUB SESSILIA HET EERSTE UIT EEN STUK 3D GEPRINTE BAD TER WERELD

CIRCULAIRE SOFT-TUB SESSILIA HET EERSTE UIT EEN STUK 3D GEPRINTE BAD TER WERELD

Op de ISH Noviteitenshow presenteert Dekker het eerste prototype van een circulair bad. Het bad is 100% geproduceerd van thermoplastisch(smeltbaar) rubber, zonder enige toevoegingen. Dus een volledig herbruikbaar en circulair product: het bad van de toekomst.

Geïnspireerd op de zee

Dekker heeft samen met Marc van der Heijden van TRIBOO alsmede initiatiefnemer een ontwerper in de arm genomen. Het ontwerp is geïnspireerd op de zee en levensvormen in de zee waaronder de Sessilia, ofwel zeepokken. Een parametrische structuur van hexagonen (zeshoeken) is als basisgebruikt om de vorm op te bouwen; De badkuip wordt erdoor omarmt.

Het rubber voelt zacht en aangenaam warm aan en beweegt mee met de vorm van je lichaam. Het bad is ontworpen met een hoge rand om een rustgevende privésfeer te creëren die wordt versterkt door de wisselende blauwtinten.

geprint met een robotarm

Een Robotarm met 3D printkop printte het bad in 24 uur met een snelheid van 15 cm per seconde. Het bad bestaat uit meer dan 500 lagen en is dubbelwandig geprint voor extra isolatie en stevigheid. 

ISH Noviteitenshow

De Sessilia is nu voor het eerst te zien tijdens de ISH Noviteitenshow in Nieuwegein. Bezoek de Dekker stand en maak kennis met het bad van de toekomst.

Verder lezen:

No items found.
alle artikelen

Blijf op de hoogte van nieuwe inspiratie

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.