BlogCirculaire producten met een grondstofpaspoort

Circulaire producten met een grondstofpaspoort

Wij staan voor mooie, spraakmakende, circulaire producten die passen bij jouw identiteit. Onze FAUTEUIL is hier een prachtig voorbeeld van. Deze stoel is gemaakt van afval, volledig demontabel en herbruikbaar en verkrijgbaar in de kleuren en materialen die in uw huisstijlconcept passen. Én om er voor te zorgen dat we de grondstoffen altijd kunnen identificeren, krijgt de stoel zijn eigen paspoort.

Gemaakt van afval om geen afval meer te worden.

Deze stoel is volledig gemaakt van materialen uit afvalstromen. Het plaatmateriaal is met onze robots tot 0,1 mm nauwkeurig uitgefreesd. De vernuftige verbindingen zorgen voor een ijzersterk geheel, zonder dat er ook maar één schroef, spijker of drupje lijm aan te pas komt.

Onze meubels kennen hierdoor een ongekend lange levensduur. Elk meubel is build-to-last, zoals ook vorige generaties hun meubels ontwierpen als erfstukken. En mocht er toch een keer een schade ontstaan, dan maken we met dezelfde precisie  het onderdeel opnieuw.

De materialen zijn gemaakt van landbouwafval, koffiedrab, vertrouwelijk papier of melkpakken. Deze afvalvezels worden waardevolle grondstoffen die we oneindig blijven hergebruiken, omdat we ze eenvoudig weer uit elkaar kunnen halen. Eentafel wordt een stoel, of een deur of een keuken.

De producten van TRIBOO krijgen een paspoort

Weet wat je bijdraagt! Elke FAUTEUIL wordt voorzien van een materialenpaspoort. Onderdelen zijn te herleiden, productie en efficiëntie zijn volledig transparant. Het paspoort is transparant over efficiëntie, zaagsel/afval en restmateriaal. Het geeft informatie over de opgeslagen hoeveelheid CO2 en in hoeverre het product of project daarmee CO2 negatief is.

Zo weten we over tien jaar nog steeds precies waar de stoel van gemaakt is én u heeft bewijs dat uw organisatie kiest voor mooie, duurzame producten.

Kies je eigen stijl

Elke interieur en elk gebouw is uniek. Daarom hebben we deze stoel modulair en flexibel ontworpen. U kiest zelf de afwerkingen en kleuren die passen bij de identiteit van uw organisatie of uw huisstijl concept. Zo past onze spraakmakende, circulaire stoel altijd in uw kantoor.  

Creëer samen met ons een maatschappij zonder afval. Kies voor circulaire producten, in uw eigen stijl met een uniek paspoort zodat we de grondstof altijd kunnen identificeren en ze nooit meer op het grondstoffencrematorium terecht komen. Samen maken we de circulaire economie waar!

Verder lezen:

No items found.
alle artikelen

Blijf op de hoogte van nieuwe inspiratie

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.