voorbeelden uit de circulaire economie

Circulaire plantenpotten slaan grondstoffen op in het kantoor.

Jaarlijks gooien we voor 70 miljoen euro aan grondstoffen weg, die we gewoon opnieuw hadden kunnen gebruiken. Niet echt een goede oplossing. Juist nu onze grondstoffen steeds schaarser worden en we moeten zorgen dat de CO2 uitstoot van onze samenleving significant gaat dalen.

HET KAN ANDERS! UW KANTOOR INGERICHT ALS WAARDEVOLLE GRONDSTOFFENBANK

Uw kantoor wordt mooier als ooit te voren en u slaat hoogwaardige grondstoffen op die later weer gebruikt kunnen worden om nieuwe circulaire producten van te maken. Wilt u ook verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor onze grondstoffen? Verander dan samen met ons 2 koelkasten in dit spraakmakende circulaire product en laat zien waar u van gemaakt bent.  

LAAT IEDEREEN ZIEN WAAR JE VAN GEMAAKT BENT EN VERANDER 5 KILO AFVAL IN EEN POT!

Samen met onze klanten pakken we het afvalprobleem aan en ontwikkelen we spraakmakende circulaire producten. Om te laten zien waar je als onderneming voor staat en waar je mee bezig bent. Dit werkt motiverend naar de medewerkers en aantrekkelijk naar uw klanten toe. Zo verbinden we samen gezondheid en verantwoordelijkheid.

CIRCULARITEIT STIMULEERT ALLE ZINTUIGEN

Als toonbeeld van circulariteit op uw kantoor stimuleert deze prachtige planten pot al uw zintuigen. De grondstof die vroeger dienst deed als koelkast is nu geupcycled tot een prachtige 3D geprinte circulaire planten pot. Gemaakt van 100% gerecycled content in een diameter van 30 cm voor kleine plantjes tot 120 cm voor bomen tot 5 meter hoog.

MADE IN HOLLAND DRAAGT BIJ AAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE EN REDUCTIE CO2 UITSTOOT

Onze potten zijn gemaakt in Nederland. Door lokaal te produceren, gebruik te maken van lokale grondstoffen en te werken met topdesigners uit Nederland zorgen we voor een sterke propositie waarbij de werkgelegenheid in Nederland verbeterd word. Wij reduceren CO2 uitstoot door geen nieuwe grondstoffen te gebruiken, efficiënte productie technieken toe te passen en weinig kilometers te maken.

PRODUCT AS A SERVICE 

Alles is tijdelijk en we kunnen niets bezitten. Omdat wij als mensen niet kunnen omgaan met bezit gooien we grondstoffen weg en worden ze vernietigd in de verbrandingsovens. Als u ook net als wij gelooft dat verantwoordelijkheid de sleutel is tot de afval loze maatschappij en de circulaire economie, word dan zelf geen eigenaar van het product. Leg deze bij de organisatie van TRIBOO. Wij zorgen er voor dat grondstoffen niet meer worden weggegooid. maar worden hergebruikt en gemaakt tot andere circulaire producten. Als uw mensen en organisatie veranderen, doordat uw klanten of markt veranderen, dan verandert de circulaire inrichting met u mee. U betaald voor onze service zonder schuldgevoel te hebben over onverantwoord omgaan met bezit. Wij zorgen er voor dat de investering in een circulaire inrichting zorgt voor een verbeterde propositie voor u en uw klanten.

VAN AFVALKOSTEN NAAR GRONDSTOFWAARDE NAAR KLANTWAARDE 

En als u er mee klaar bent gaan wij er weer mee door! TRIBOO blijft eigenaar van de grondstoffen en samen zorgen wij dat deze niet meer worden weggegooid. Aan het einde van de levensduur betalen wij u de grondstofwaarde van het product terug en maken wij er weer ander circulaire producten van!

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen