voorbeelden uit de circulaire economie

BLIJF IN BALANS MET DE GEZONDE WERKPLEK VAN TRIBOO

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Het is een vaak aangehaald citaat uit een van de satiren van de Romeinse dichter Juvenalis. Als het gaat over de relatie tussen mens en meubelen op onze kantoren is dit echter een heel ander verhaal. Een verhaal wat bijna niemand kent maar wel verteld moet gaan worden om mindful te gaan werken aan gezonde en verantwoorde omgevingen.

Bij een gezond kantoor denken de meeste mensen aan ergonomie.

Maar weinig mensen denken aan de invloed van toxische materialen op onze gezondheid. Terwijl die toxische materialen via meubelen onze kantoren zijn binnen gedrongen. De plek waar we het grootste deel van de week verblijven. En dat heeft een dramatisch effect op onze gezondheid.

Veel van de bestaande meubelen zijn rijk aan toegevoegde formaldehyde.

Deze vluchtige organische stof zorgt voor een verlies van productiviteit van 10% en veroorzaakt kanker in de neus en luchtpijp en mogelijk leukemie. Meer informatie hierover kunt u lezen op de website van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (www.rivm.nl) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Daarnaast onttrekken we door toepassing van massieve meubelpanelen veel materiaal aan moeder aarde om onnodig zware constructies te maken. En als we het materiaal niet langer nodig hebben veranderen deze panelen in afvalkosten voor de eindgebruiker. We kunnen ze niet hergebruiken aan het einde van de levensduur. In de race naar goedkoper hebben we de bodem bereikt en het welzijn van mensen uit het oog verloren. Dit moet anders!

Het nieuwe werken = het gezonde werken

Het is tijd voor een nieuwe bril. Niet alleen kijken naar prijs, esthetiek en functionaliteit. Maar juist naar waarde en gezondheid. We moeten af van de werkplekken die je zwak of ziek maken. Maar omgevingen creëren waarin mensen vitaal blijven.

Veel organisaties hebben een gratis banaantje of appeltje voor de medewerkers.

Maar ondertussen zit iedereen aan een ongezonde werkplek. We kunnen en moeten veel verder gaan en nog meer impact maken door gezonde, herbruikbare materialen voorrang te geven in onze gebouwen en op onze werkplekken.

#GREENGRIDZ is een gezond en circulair meubelpaneel.

De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Het paneel kan uit verschillende geupcyclede afval reststromen van natuurlijke cellulose vezels worden samengesteld.

Het paneel levert een belangrijke bijdrage aan de gezonde werk en leef omgeving zonder vluchtige organische stoffen als FORMALDEHYDE. De  CARB 2 certificering is hier het bewijs van.

Daarnaast zijn er minder grondstoffen nodig, is het biologisch afbreekbaar en is de CO2 uitstoot 60% lager dan traditionele plaatmaterialen. Het wordt in Nederland gemaakt en door het lichte gewicht verbruiken wij ook minder brandstof in het transport, wat de CO2 uitstoot verder reduceert.  

Wil jij ook het verschil maken en jouw circulaire ambities zichtbaar maken in je kantooromgeving ?

Toon circulair leiderschap. Maak samen met ons de circulaire economie waar en breng het gezonde werken in jouw organisatie. Samen veranderen we alle ongezonde, waardeloze meubelen in Nederland voor gezonde, waardevolle, circulaire meubelen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

#GREENGRIDZ HET MEUBELPANEEL MET EEN GEZONDE MISSIE

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen