voorbeelden uit de circulaire economie

ARDWORKS STAPT OVER OP GEZONDE EN CIRCULAIRE #GREENGRIDZ MEUBELPANELEN

Ard Bardoel richtte in 2002 Ardworks op om robuuste meubelen met een duurzaam karakter te gaan ontwerpen en produceren voor in- en outdoor. Een man met een passie voor ambachtelijk gemaakte tafels in alle vormen en maten. Standaard of maatwerk, de ontwerpen van Ard worden ontwikkeld vanuit duurzaamheid en een liefde voor natuurlijke materialen. De producten zijn robuust en moeten lang mee gaan zonder kwaliteitsverlies. Trots ben ik op onze specialiteit op het gebied van boomtafels, die gaan meer als een leven lang mee en zijn gemaakt van CO2. Dat is Ardworks!

#GREENGRIDZ IS EEN MOOIE ROBUUSTE AANVULLING MAAR DAN LICHTGEWICHT

Ik was al heel lang op zoek naar iets nieuws in de meubelindustrie. Iets wat voldoet aan wat klanten nu vragen als het gaat over gezondheid, verantwoordelijkheid en CO2 reductie. Dat antwoord vond ik toen ik ging samen werken met TRIBOO. Ik snapte wat de mannen van TRIBOO aan het doen waren en daar wilde ik ook aan meewerken. We delen dezelfde visie als het gaat over verantwoordelijkheid, gezondheid van materialen en circulariteit van meubilair.

ROBUUSTE #GREENGRIDZ BIJ 10 CM DIKTE SLECHTS 10% VASTE STOFFEN

#GREENGRIDZ meubelpanelen zijn verkrijgbaar van 19mm tot 400mm dik. Voor het oog lijken het robuuste massieve panelen, die uitstraling is schitterend. Alleen als je ze optilt gaat er in je hersens iets verkeerd. Ze zijn namelijk niet zwaar. Zo heb je eigenlijk het beste uit twee werelden. Onze klanten vinden het fantastisch en ook de mensen die de tafels vervoeren en  installeren. Minder brandstof om te vervoeren en beter voor de ruggen bij het tillen en monteren.

MEER DUURZAAM EN CIRCULAIR ALS #GREENGRIDZ GAAT HET NIET WORDEN!

Wat voor mij echt de doorslag gaf was de ingenieuze constructie van het paneel. Wat is er nou meer duurzaam en circulair als het materiaal gewoonweg niet gebruiken. Een meubel wat er robuust uit ziet maar dit niet weegt! Het geheim van lichtgewicht zie je bij #GREENGRIDZ niet! Door toepassing van het gepatenteerde GRID bestaat het meubelpaneel minimaal voor 60% uit lucht. Hierdoor wordt er minimaal 60% minder materiaal gebruikt dan een traditioneel meubelpaneel gemaakt van spaanplaat of multiplex. Hierdoor wordt  er minder grondstof onttrokken aan moeder aarde. Het materiaal is simpelweg niet meer nodig om een sterke lichtgewicht meubelconstructie te maken.  Hierdoor voorkom je het gebruik van materiaal.

MET #GREENGRIDZ BEN IK KLAAR VOOR DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Dankzij de samenwerking met TRIBOO ben ik nu al klaar voor de circulaire economie en kan ik vandaag al voldoen aan de circulaire vraagstelling van mijn klanten. Wij komen dit jaar met verschillende #GREENGRIDZ meubellijnen op de markt en samen met TRIBOO staan we garant dat deze meubelen nooit meer veranderen in afval.

#GREENGRIDZ, HET MEUBELPANEEL MET EEN GEZONDE MISSIE!

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen