Blog

ALS JIJ ZIT OP EEN RUM STOEL HEB JIJ 2 KILO WAARDELOOS AFVAL VERANDERT IN EEN WAARDEVOL CIRCULAIR PRODUCT

Deze grondstoffen worden door jouw keuze gered van de verbrandingsovens en vuilnisbergen.

Met elke RUM stoel die in gebruik wordt genomen op het kantoor wordt er twee kilo waardeloos afval verandert in een waardevolle stoel. Deze grondstoffen worden door jouw keuze gered van de verbrandingsovens en vuilnisbergen. Doordat jij kiest voor een circulair product gemaakt van afval maak jij de circulaire economie en afvalloze maatschappij zichtbaar in het interieur. Jij kan de duurzaamheid laten zien, jij kan laten zien dat je een praktische invulling geeft aan de sustainable development goals en gaat voor minder materiaal, minder CO2 en minder afval.  

RUM STOEL GEMAAKT VAN PLASTIC UIT DE ZEE EN E-WASTE

De RUM (ReUsedMaterials) stoel wordt gemaakt van gerecyclede materialen uit twee verschillende afvalstromen. Plastics uit de zee en afval uit de elektronica industrie. Het plastic uit de zee wordt verzameld en gesorteerd in en rond Denemarken. Het plastic komt uit de Scandinavische zeeën en havens. Voornamelijk uit Denemarken, de Faeröer en IJsland, maar ook uit de internationale wateren.

De grondstoffen voor de RUM E-Waste worden gehaald uit defecte of verouderde elektrische en elektronische toestellen zoals oude computers, printers en autoapparatuur. Deze worden gesorteerd, schoongemaakt, gegranuleerd en vervolgens gesmolten tot het donkere/zwarte plastic wat wordt gebruikt in de RUM chair.

DUURZAAMHEID EN CIRCULAIR DENKEN

Het circulaire denken is te zien doordat er slechts twee materialen zijn gebruikt bij de productie van de RUM stoel en dat beide materialen 100% kunnen worden gerecycled voor nieuwe meubels. De duurzame RUM stoel is vriendelijk, comfortabel en praktisch, perfect geschikt voor gebruik in bedrijven en openbare ruimte. Een design meubel dat niet alleen heerlijk zit, maar ook direct aansluit bij de  ambitie die wij delen met onze klanten voor een groene toekomst.  De afmetingen zijn breedte 46 cm, zithoogte 47 cm en zitdiepte 43 cm.

VERANTWOORDELIJKHEID EN SLUITEN GRONDSTOFFENKRINGLOOP

Beide bedrijven maken niet alleen meubelen maar ze nemen ook de verantwoordelijkheid voor de grondstoffen en sluiten hiermee de kringloop. Alle meubelen kunnen aan het einde van de gebruiksduur weer worden ingeleverd. De klant ontvangt de grondstofwaarde retour bij inlevering waarna de meubelen worden omgezet tot nieuwe grondstof.

INTERNATIONALE SAMENWERKING TRIBOO EN WEHLERS - OP GROTE SCHAAL WAARDELOOS AFVAL VERANDEREN IN WAARDEVOLLE CIRCULAIRE PRODUCTEN  

Twee toonaangevende bedrijven uit de internationale maakindustrie gaan samenwerken. TRIBOO uit Nederland maakt van waardeloos afval waardevolle circulaire kantoorinrichting en Wehlers uit Denemarken is een duurzaam design meubelmerk voor de bewuste consument die geen concessies wil doen aan design en kwaliteit. Marc van der Heijden, directeur TRIBOO en Maria Fryd Wehler en  Henrik Holm, directie van Wehlers beogen met de samenwerking een grotere afzet  te gaan creëren voor grondstoffen die nu als afval belanden in de verbrandingsoven, onder de grond of in de zee. Het probleem van afval is verantwoordelijkheid en afzet daar gaan zij samen wat aan doen door spraakmakende circulaire meubelen te produceren van afval en aan te bieden aan de markt. Het doel is om de verspilling van grondstoffen terug te brengen naar 0.