Blog

8 OUDE PLANTENBAKKEN VAN NN VORMEN DE GRONDSTOFFEN VOOR UW CIRCULAIRE ONTMOETINGSTAFEL

Honderden plantenbakken waren niet langer nodig op de kantoren van Nationale Nederlanden in Den Haag en Rotterdam. In plaats van alle waardevolle grondstoffen in de container te gooien om vervolgens als afval verbrand te worden bedacht NN in het project Workspace2020 samen met TRIBOO de perfecte circulaire oplossing. De grondstoffen komen opnieuw terug op het kantoor, niet als plantenbak maar als spraakmakende circulaire ontmoetingstafel.

GRONDSTOFFEN LIGGEN KLAAR OM HERGEBRUIKT TE WORDEN DOOR ANDERE ORGANISATIES

Niet alle bloembakken kunnen als grondstof worden hergebruikt als tafels. Daarom komen de geoogste grondstoffen nu beschikbaar voor iedereen. Vanaf nu kan je als  organisatie de circulaire economie zichtbaar maken in jouw interieur. Door een spraakmakende ontmoetingstafel te gaan gebruiken met het hout dat is geoogst op de kantoren van NN. Alle plantenbakken zijn gedemonteerd en de waardevolle grondstoffen zijn veilig opgeslagen in de kluizen van TRIBOO. Klaar om opnieuw tot spraakmakende ontmoetingstafels te worden gemaakt. Samen leveren we een bijdrage bij het stoppen van verspilling en het reduceren van CO2.

OP HET EERSTE OOG ZIE JE NIET DAT HET AFVAL IS GEWEEST

Op het eerste oog zal je niet zeggen dat de tafel is gemaakt van afval en dat is precies de bedoeling. 4 bloembakken zijn er nodig om 1 circulaire ontmoetingstafel te maken. Gelegd in een spraakmakend vissengraat patroon zorgt deze tafel voor een chique uitstraling. Door het toepassen van ambachtelijke verbindingstechnieken was lijm niet nodig. De tafels zijn leverbaar in de afmetingen 2750x1200, 3000x1000 en in een XXL model van 4500x1500mm

MODULAIRE ONTMOETINGSTAFEL ONTWORPEN OM TE KUNNEN VERANDEREN

Bij het ontwerp was het uitgangspunt om een robuuste tafel te maken die langdurig gebruikt kan worden en moet kunnen veranderen als dat gewenst is zonder de hele tafel te vervangen. De houten delen in vissengraat patroon zijn aangebracht op een groot modulair paneel. Dit paneel biedt de mogelijkheid om het blad te wisselen en te vervangen voor een ander blad gemaakt van afval. Zo is het niet langer nodig een complete tafel te vervangen maar kan de tafel simpelweg van uitstraling veranderen door het vervangen van een paneel.

TAFEL GEMAAKT IN NEDERLAND MET NEDERLANDSE VAKMENSEN

De tafel is gemaakt in Nederland door Nederlandse ambachtslieden die met veel liefde hebben gewerkt aan een mooie uitstraling van de tafel. Iets waar we erg trots op zijn. Doordat de tafels gemaakt zijn in eigen land behouden we vakmanschap en zorgen voor werkgelegenheid. Daarnaast zijn de gemaakte kilometers minimaal en dat scheelt weer CO2. Een win win win situatie dus.  

EEN WERKOMGEVING GECREEERD OM IEDERE MEDEWERKER ZICH GOED TE LATEN VOELEN

NN Workspace 2020 is het project waarbij de huisvesting voor Nationale Nederlanden wordt verbouwd tot een plek waar excellente service wordt verleend aan klanten en de medewerkers samenwerken aan de toekomst van het bedrijf. Een werkomgeving gecreëerd om iedere medewerker zich goed te laten voelen. Het project betreft totaal circa 50.000m2 en wordt uitgevoerd in de iconische gebouwen Delftse Poort in Rotterdam en Haagse Poort in Den Haag.

DE PRESTIGIEUZE AMBITIES VAN NN WORKSPACE 2020

Om te komen tot een succesvolle uitwerking werden een aantal ambities geformuleerd. Faciliteren en versnellen van de agile manier van werken. Stimuleren van communicatie en samenwerking. Een gezonde en duurzame omgeving voor iedereen met extra aandacht voor digitale toepassingen. Aantrekken en behouden van talent.

100% CIRCULAIR - 0% AFVAL EN EEN ZO LAAG MOGELIJKE “SCHADUWPRIJS”

Als we inzoomen op gezond en duurzaam als twee belangrijke elementen in de ambities voor het creëren van een zo gezond mogelijke omgeving is Well als hulpmiddel geadopteerd en ingezet op de hoogst mogelijke certificering, PLATINUM. Dit geeft ons ondersteuning en tooling om een zo goed mogelijk resultaat te realiseren. Met betrekking tot duurzaamheid zijn de volgende doelen vastgelegd: 100% circulair, 0% afval en een zo laag mogelijke “schaduwprijs” of Milieu kosten indicatie.

HET PROJECT IS NIET TRADITIONEEL GEORGANISEERD

Het project is niet traditioneel georganiseerd. Van de beginfase tot definitief ontwerp is er zelfs met verschillende potentiële leveranciers samengewerkt om tot een zo circulair mogelijk ontwerp te komen en zoveel mogelijk gebruik te maken van verschillende ideeën in de markt. NN wilden ook zeker stellen dat ze na realisatie van dit project onderbouwd aan kunnen tonen tot welke resultaten ze gekomen zijn. Tijdens het project wordt gewerkt met een besluitvormingsmatrix waarin de genoemde doelstellingen zwaarwegend meetellen.

HET IS ZEER INTERESSANT EN LEUK OM MET TRIBOO SAMEN TE WERKEN

Nationale Nederlanden vindt het zeer interessant en leuk om met TRIBOO samen te werken. Zij leveren producten die helemaal passen bij die circulaire doelstellingen. Ze nemen ons mee in de ontwikkeling en kennis van materialen, bindtechnieken en modulaire constructies gemaakt op de Nederlandse bodem. Ze laten gewoon zien waar het van gemaakt is en dat spreekt aan. Daarnaast helpen zij ook bij het vertellen van “het circulaire verhaal”.

WIJ DENKEN DAT DEZE MANIER VAN CIRCULAIR INRICHTEN EEN GLIMLACH BIJ DE MENSEN OP HET GEZICHT BRENGT

NN wil graag aan de medewerkers kunnen laten zien dat dit project volledig circulair gerealiseerd is. En als ze dan “nieuwe” producten toevoegen, deze bijvoorbeeld gemaakt zijn van 3d geprint hergebruikt afval! Een oude afgedankte koelkast waar een fantastische vergadertafel van wordt gemaakt, oude chocolade mallen die dienen als grondstof voor spraakmakende lampen. TRIBOO heeft zelfs nog een verassing in petto voor de NN ontmoetingsplaatsen als het gaat om het eigen afval maar dat kunnen ze nog niet verklappen.  Behalve dat NN een serieus onderwerp de juiste aandacht geeft en circulaire economie zichtbaar maakt in het interieur, denkt NN dat de leuke en aansprekende manier waarop zij dit samen met TRIBOO doen, een glimlach bij de mensen op het gezicht brengt. Daarmee is voor hen de cirkel rond en realiseren ze een gezonde en duurzame omgeving waar mensen zich goed voelen.

SAMEN MAKEN WE DE CIRCULAIRE ECONOMIE EN AFVALLOZE MAATSCHAPPIJ ZICHTBAAR IN HET INTERIEUR

Bij het project NN Workspace 2020 van Nationale Nederlanden denken ze hier heel anders over na en nemen andere beslissingen. Met 0% afval, 100% circulair en een zo laag mogelijke schaduwprijs als uitgangspunten veranderde TRIBOO waardeloze bloembakken in waardevolle circulaire ontmoetingstafels en gingen er geen grondstoffen verloren.