Blog

72 KILO ZEEPFLACONS, EMMERS EN SPEELGOED VERANDERT IN 1 CIRCULAIRE ONTMOETINGSTAFEL

Op het eerste oog zal je niet zeggen dat deze spraakmakende ontmoetingstafel is gemaakt van afval en dat is precies de bedoeling.

Op het eerste oog zal je niet zeggen dat deze spraakmakende ontmoetingstafel is gemaakt van afval en dat is precies de bedoeling. 72 kilo High Density Polyetheen (HDPE) is er nodig om 1 circulaire ontmoetingstafel te maken in een afmeting van 2750x1250mm. De basis voor deze tafel vormen kunstmatige vezels uit emmers, kratten, flessen, vaten, speelgoed en onderdelen van auto’s en computers.

GEMAAKT OM LANG MEE TE GAAN EN DAARNA VERANDERT HIJ IN IETS ANDERS

Met een uitdagend ontwerp, tijdloze uitstraling en een robuuste constructie gaat deze tafel heel erg lang mee. Langdurig en intensief gebruik daar is hij voor gemaakt. Maar mocht hij toch niet meer gewenst zijn omdat u iets anders wilt dan levert u hem gewoon weer in. U krijgt de grondstofwaarde van TRIBOO terug en maken wij er weer een ander circulair product van.  

TAFEL GEMAAKT IN NEDERLAND MET NEDERLANDSE VAKMENSEN

De tafel is gemaakt in Nederland door Nederlandse ambachtslieden die met veel liefde hebben gewerkt aan een mooie uitstraling van de tafel. Iets waar we erg trots op zijn. Doordat de tafels gemaakt zijn in eigen land behouden we vakmanschap en zorgen voor werkgelegenheid. Daarnaast zijn de gemaakte kilometers minimaal en dat scheelt weer CO2. Een win win win situatie dus.  

WAT IS HDPE?

HDPE kunststof is een veilig materiaal dat uitstekend recyclebaar is. Het materiaal bestaat uit koolstof en waterstof. Het is een thermoplastisch polymeer met bijzonder veel goede eigenschappen. Thermoplast is een kunststof materiaal dat bij sterke verhitting zacht wordt. HDPE is 100% recyclebaar en daarmee uitstekend geschikt voor hergebruik en recycling. HDPE is bestand tegen zuren, logen, alcohol, water, zoutoplossingen en olie.

·      HDPE wordt bij lage druk gemaakt, zo'n 200 MPa  (2000 bar)

·      Smeltpunt HDPE ligt op circa 125 graden Celsius

·      De treksterkte bedraagt circa 22MPa / 2200 psi

·      De dichtheid van HDPE is 0,95 g/cm3

WAAR WORDT HDPE VOOR GEBRUIKT?

HDPE kunststof is een stug, sterk en ondoorzichtig waterafstotende plasticsoort die je vooral terugziet als container voor bijvoorbeeld frisdranken en shampoo. Het  wordt daarnaast gebruikt in producten die lang mee moeten gaan. Zoals speelgoed of onderdelen van een auto. Maar HDPE wordt niet alleen gebruikt als hard materiaal. HDPE kunststof wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld vuilniszakken of plastic tasjes van te maken.

DOOR TE KIEZEN VOOR EEN CIRCULAIRE ONTMOETINGSTAFEL ZET U DE CIRCULAIRE ECONOMIE IN BEWEGING EN BELAND AFVAL NIET MEER OP DE BERG OF VERBRANDINGSOVEN

Met elke ontmoetingstafel die u inricht thuis of in het kantoor levert u een bijdrage bij het verminderen van het gebruik van materiaal, het verkleinen van de afvalberg en het reduceren van CO2. Daarnaast stimuleert uw aankoop de lokale economie omdat de producten in Nederland gemaakt wordt.  

SAMEN MAKEN WE DE CIRCULAIRE ECONOMIE EN AFVALLOZE MAATSCHAPPIJ ZICHTBAAR IN HET INTERIEUR