voorbeelden uit de circulaire economie

60% MINDER MATERIAAL NODIG MET #GREENGRIDZ MEUBEL OPLOSSINGEN!

Bijna alle meubelen worden gemaakt van massieve meubelpanelen. Met deze toepassing zijn er veel grondstoffen nodig en zijn de panelen qua gewicht erg zwaar. De maatschappelijke opgave qua gezondheid, duurzaamheid en circulariteit is om zuinig met grondstoffen om te gaan, geen afval te produceren en CO2 te besparen. Wie had kunnen denken dat het maken van meubelen hieraan een bijdrage zou kunnen gaan leveren. Door toepassing van  #GREENGRIDZ, het meubelpaneel met een gezonde missie, wordt het behalen van deze doelstellingen kinderspel.

60% MINDER MATERIAAL = 60% MINDER GEWICHT

Het gewicht van massieve meubelpanelen is zwaar. In verhouding met #GREENGRIDZ scheelt dit ongeveer 60%. Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 8 kilo van #GREENGRIDZ. Het #GREENGRIDZ meubelpaneel is verkrijgbaar van 20mm tot 400mm. Naarmate het paneel dikker wordt nemen de gewichtsvoordelen significant toe en neemt het benodigde materiaal exponentieel af.

60% MINDER MATERIAAL = 60% MINDER GEWICHT TILLEN

Een meubel wat er robuust uit ziet maar dit niet weegt! Ons geheim van lichtgewicht zie je niet! Door toepassing van ons gepatenteerde GRID bestaat het meubelpaneel voor 60% uit lucht. Dat is fijn voor het welzijn en de gezondheid van onze klanten, het is makkelijk te verplaatsen, in elkaar te zetten en je ontziet hier ook je rug mee.  

60% MINDER MATERIAAL = 60% MINDER CO2

Doordat er 60% minder materiaal hoeft te worden gebruikt om het #GREENGRIDZ  meubelpaneel te maken, wordt er 60% minder grondstof onttrokken aan moeder aarde. Het materiaal is simpelweg niet meer nodig om een sterke lichtgewicht meubelconstructie te maken.  Hierdoor voorkom je het gebruik van materiaal. Meer duurzaam en circulair als dat gaat het niet worden!

60% MINDER MATERAAL = 60% MINDER GEWICHT EN MEER VOLUME VERVOEREN

In Nederland is het maximum gewicht van een vrachtwagen inclusief lading  gesteld op 40.000 kilo. In de praktijk betekent dit dat trailers met massieve plaatmaterialen maar voor de helft beladen kunnen worden. Hierdoor is de beladingsgraad slechts 50% van het totaal volume dat vervoerd kan worden. Met #GREENGRIDZ kunnen trailers door het lichte gewicht 100% beladen worden en dat scheelt weer kilometers en CO2.

60% MINDER MATERIAAL = MINDER BRANDSTOF EN CO2

Doordat een lading #GREENGRIDZ panelen minder weegt hoeft de motor van de vrachtwagen minder inspanning te leveren. Hierdoor is het brandstofverbruik en CO2 uitstoot aanzienlijk lager t.o.v. een lading traditionele massieve meubelpanelen. #GREENGRIDZ wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten waardoor de CO2 uitstoot en de belasting op het milieu minimaal is in vergelijking met panelen die van ver weg komen.  

#GREENGRIDZ HET MEUBELPANEEL MET EEN GEZONDE MISSIE

Direct aan de slag!

Wordt ook een circulaire caretaker en innovator. Ontvang 5 stappen die je morgen kunt nemen om circulariteit te verwerken in je bedrijfsvoering.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikelen