Blog

5,5 KILO AFVAL VERANDERT IN VERGADERSTOEL GEMAAKT VAN HOUTVEZEL EN GERECYCLED POLYPROPYLEEN

Wist u dat u met het circulair inrichten van een vergaderzaal een bijdrage kunt leveren bij het reduceren van afval en CO2?

Wist u dat u met het inrichten van een vergaderzaal een bijdrage kunt leveren bij het reduceren van afval en CO2? Wist u dat u met het inrichten van een vergaderzaal de circulaire economie in beweging kan brengen? Met de circulaire vergaderstoelen die gemaakt zijn van houtvezel en gerecycled polypropyleen verandert u met elke stoel die u gaat gebruiken 5,5 kilo afval in een waardevol circulair product. U maakt zo op eenvoudige wijze de circulaire economie en afvalloze maatschappij zichtbaar voor iedereen in het interieur van uw kantoor.

EEN STOEL MET IDENTITEIT EN SPRAAKMAKENDE UITSTRALING

Niemand zal op het eerste gezicht vermoeden dat deze stoel gemaakt is van afval. Hij zit comfortabel, ziet er prachtig uit en heeft een natuurlijke uitstraling waarbij de cellulose vezels duidelijk zichtbaar zijn. Maar als zijn verhaal verteld wordt raken klanten en medewerkers er niet meer over uitgepraat. Hij is een duidelijke statement in de vergaderzaal over hoe we anders met onze grondstoffen moeten omgaan.    

MET 6 STOELEN VERANDERT U 33 KILO WAARDELOOS AFVAL IN 6 WAARDEVOLLE STOELEN

Met elke stoel die u in gebruik neemt verandert u 5,5 kilo afval in een circulair product. Er hoeven hier geen nieuwe grondstoffen voor te worden onttrokken aan de aarde. Dit scheelt bij elke circulaire stoel die geplaatst wordt in een ontmoetingsruimte of vergaderzaal materiaal en CO2.  

GEZONDE STOEL GEMAAKT VAN AFVAL IS GREENGUARD GOLD GECERTIFICEERD

De circulaire stoel is Greenguard Gold gecertificeerd. Van producten die de GREENGUARD-certificering hebben behaald, is wetenschappelijk bewezen dat ze voldoen aan enkele van 's werelds strengste normen voor chemische emissies van derden, waardoor luchtvervuiling binnen op het kantoor en het risico van blootstelling aan chemicaliën worden verminderd.

Het grootste deel van de dagelijkse blootstelling aan chemicaliën bij mensen vindt plaats via de lucht die we inademen in onze huizen, kantoren, scholen en andere binnenomgevingen. Deze chemicaliën in de lucht worden gewoonlijk vluchtige organische stoffen (VOC's) genoemd, die worden gebruikt om bouwmaterialen, interieurinrichting, schoonmaakproducten en producten voor persoonlijke verzorging te vervaardigen en te onderhouden.

Studies van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) en andere onderzoekers hebben aangetoond dat VOC's veel voorkomen in binnenomgevingen en dat hun niveaus twee- tot duizend keer hoger zijn dan buiten het kantoor.

Er kunnen op elk moment ergens tussen de 50 en honderd individuele VOS in de binnen lucht aanwezig zijn. Sommige kunnen op lage niveaus onaangename geuren produceren, maar vele hebben geen merkbare geur. Veel VOS zijn irriterend en kunnen hoofdpijn, irritatie van ogen, neus en keel en duizeligheid veroorzaken. Langdurige blootstelling aan bepaalde VOS kan leiden tot chronische ziekten of kanker. Bij hoge concentraties zijn sommige VOS giftig.

De producten die we gebruiken om onze binnenomgevingen te bouwen en in te richten, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de luchtvervuiling binnen. Van producten die de GREENGUARD-certificering hebben behaald, is wetenschappelijk bewezen dat ze voldoen aan enkele van 's werelds strengste normen voor chemische emissies van derden, waardoor luchtvervuiling binnenshuis en het risico op blootstelling aan chemicaliën worden verminderd, terwijl wordt bijgedragen aan het creëren van gezondere binnenomgevingen.

Het GREENGUARD-certificeringsprogramma heeft testmethoden en emissielimieten vastgesteld voor bouwmaterialen, meubels en stoffering

Bouwproducten en meubels

Er zijn twee certificeringsniveaus: GREENGUARD-certificering en GREENGUARD Gold-certificering. Alle gecertificeerde producten worden onderworpen aan een evaluatie van het fabricageproces en routinematige tests om een minimale impact op het binnenmilieu te garanderen.

GREENGUARD-certificering

GREENGUARD Certification-emissiegrenswaarden werden voor het eerst gebruikt als aankoopspecificaties voor de EPA en de staat Washington voor meubels en commerciële bouwproducten. GREENGUARD-certificeringscriteria vormen de basis voor het LEED-krediet voor meubelen met een lage emissie sinds 2002. Kantoormeubelproducten die GREENGUARD-gecertificeerd zijn, voldoen ook aan de Business and Institutional Furniture Manufacturers Association (BIFMA) X7.1-standaard en BIFMA e3 credit 7.6. 1.

GREENGUARD Gold-certificering

De GREENGUARD Gold-certificeringsnorm omvat gezondheidscriteria voor extra chemicaliën en vereist ook lagere totale VOS-emissieniveaus om ervoor te zorgen dat producten aanvaardbaar zijn voor gebruik in omgevingen zoals scholen en zorginstellingen. Naast het beperken van de uitstoot van meer dan 360 VOS en de totale chemische uitstoot, moeten GREENGUARD Gold-gecertificeerde producten ook voldoen aan de vereisten van de standaardmethode van het Amerikaanse Department of Public Health (CDPH) voor het testen en evalueren van vluchtige organische chemische Binnenbronnen die omgevingskamers gebruiken, versie 1.2 (2017) ”(ook bekend als California Section 01350). Kantoormeubilairproducten die GREENGUARD Gold zijn

Door producten te kiezen met GREENGUARD-certificering, creëert u een gezonder binnenklimaat voor uw kantoor of instelling en vermindert u de blootstelling aan chemicaliën. De certificeringsnormen van GREENGUARD behoren tot de strengste ter wereld, dus u kunt erop vertrouwen dat deze gecertificeerde producten hun eisen waarmaken.

GREENGUARD-certificeringsprogramma wordt erkend en er wordt naar verwezen in tal van bouwprogramma's, normen en specificaties over de hele wereld. Producten met GREENGUARD-certificering of GREENGUARD Gold-certificering kunnen bijdragen aan het behalen van punten in gevestigde beoordelingssystemen voor groen bouwen, zoals LEED, BREEAM, Fitwel en andere, en voldoen aan code- of verordening criteria en voldoen aan de specifieke aanvraag voor voorstel voor de kwaliteit van de binnen lucht.