Blog

100% HERBRUIKBARE 3D GEPRINTE TAFELONDERSTELLEN IN EEN VORM DIE JIJ WILT

De keuze van de vorm wordt vaak bepaalt door degene die het meubel maakt, niet door degene die het meubel nodig heeft. Bij TRIBOO denken we daar anders over en maken liever wat onze klanten echt willen en nodig hebben. Spraakmakende vormen die de identiteit van de organisatie zichtbaar maken.

De meeste tafelonderstellen zijn super saai en 1000 in een dozijn. Daarnaast zijn ze gemaakt van staal wat een hoge CO2 footprint heeft en schaars is als grondstof. Met de 3D geprinte tafelonderstellen behoort dit tot de verleden tijd. Jij kiest samen met ons de vorm die jij mooi vindt en met een robot worden gerecyclede thermoplasten geprint tot circulair tafelonderstel.  

Een thermoplast is een materiaal van kunststof dat bij verhitting zacht wordt. Een voordeel van thermoplastisch materiaal is de mogelijkheid tot hergebruik in verschillende toepassingen. Door het opnieuw versnipperen en verhitten kan het materiaal in andere gewenste vormen worden gebracht. Zo kan een onderstel veranderen in een blad van een tafel, een plantenbak of lamp, hoe cool is dat.  

Daarna nog een werkblad erop gemaakt van oude cd’s of #GREENGRIDZ en je hebt een tafel met een verhaal over de circulaire economie en afvalloze maatschappij waar je niet uitgepraat over raakt.

Richt je kantoor anders in. Mder materiaal, minder CO2, minder afval en herbruikbare grondstoffen.